lauantai 30. elokuuta 2014

Juha-Matti Mikkolainen treenaa Kanavan upeissa maisemissa ja hiihtelee välillä kovaa

Kuka olet ja mitä teet? 
Olen Juha-Matti Mikkolainen ja hiihtelen välillä kovaa.

Mikä lajissasi on parasta?
Lajin rankkuus ja monipuolisuus. Se kun on tehnyt koko kesän kovia harjoituksia kaksi kertaa päivässä ja talvella taistelee aivan äärirajoilla ja saavuttaa niitä tuloksia mitä on kesän aikana harjoituksissa ajatellut. Matkoja ja tyylejä on hiihdossa niin paljon, että monenlaista ehtii talven aikana tapahtua.
Parhaat saavutuksesi tähän asti?
Viime talvi oli tähän mennessä parhaani. Ankkuroin viestijoukkueemme maaliin kolmantena Universiadeissa Italiassa ja saimme Suomelle pitkän tauon jälkeen miesten viestimitalin. Olin SM-sprintissä viides ja parhaimpana saavutuksena olimme samana viikonloppuna Vesa Kallion kanssa SM-parisprintissä pronssilla.

Tavoitteesi ja unelmasi? 

Tavoitteeni on edustaa Suomea arvokisoissa ja suoriutua niistä kisoista oman kuntoni maksimitasolla. Unelmani on edelleen sama kuin pikkupoikana, voittaa arvokisoista kultamitali. Tänä vuonna tavoitteeni on Falunin kilpaileminen MM-kisojen perinteisen sprintissä ja sijoittuminen 30-parhaan joukkoon.
Mitä kaikkea treenaamiseesi kuuluu?
Hiihdon harjoittelu on monipuolista. Pyrin tekemään suurimman osan treeneistä lajiharjoituksina eli hiihtäen ja rullahiihtäen. Perusharjoitteluun kuuluu lisäksi juoksu, pyöräily ja vaellukset. Voimaharjoitteluna käytän enimmäkseen saliharjoittelua, noin 2 kertaa viikossa. Tänä vuonna uusina harjoituksina on lisäksi tullut erilaisia nopeus- ja räjähtävyysharjoituksia. Harjoittelen keskimäärin kaksi kahden tunnin harjoitusta päivässä. Neljän päivän välein pidän kevyemmän päivän.
Ravinnon merkitys sinulle urheilijana?
Ravinto ei ollut minulle vielä kaksi vuotta sitten juurikaan merkityksellinen, kunhan sitä sai riittävästi. Viime kaudella aloin kuitenkin kiinnittää tarkasti huomiota siihen mitä laitan suuhuni. Jätin makeiset ja jälkiruoat ja välttelin lisättyä sokeria. Koitin syödä tasaisin välein tasaisen määrän ravintoaineita eli välipalat olivat isompia ja pääruoat pienempiä. Vähensin myös maito- ja gluteenituotteiden syöntiä. Tämä ruokavalio pudotti jo valmiiksi kuivasta kehostani 6 kiloa. Tämän harjoituskauden olen syönyt vähän rennommin, koska ravintoa tarvitaan kehittymiseen ja pidemmän päälle tarkan ruokavalion stressaava hallitseminen vie ylimääräistä energiaa. Kisakauden lähestyessä aion kuitenkin kiristää linjaa.
Miksi treenaat Kanavalla?
Harjoittelen Kanavalla, koska se on Valkeakosken kattavin kuntokeskus. Sieltä löytyy kaikki mitä tarvitsen harjoituksiini. Tilat ovat riittävän isot ja laitteita on tarpeeksi, ja ruuhkaa tai jonotustilanteita ei pääse syntymään. Näköala kanavalle on myös huomattavasti mukavampi kuin jonkin muun salin betoniseinä.

Terveisesi Kanavalaisille?

Se mitä teet tänään voi tehdä huomisesta paremmän päivän herätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!