tiistai 5. elokuuta 2014

Suomen ensimmäinen COMMANDO KRAV MAGA-kurssi Kanavalla!

Kuntokeskus Kanavassa alkaa syyskuun 27. päivä Suomen ensimmäinen Commando Krav Magan ensimmäisen tason kurssi.
Mitä Commando Krav Maga sitten on? Miten sitä voi harrastaa?

Historia
CKM sai alkunsa 1970-luvulla Israelissa. Lajin kehittäjä, Moni Aizik, aloitti tuolloin IDF:n (Israel Defense Forces) pyynnöstä uuden taistelulajin kehittämisen.  Virallisesti CKM sai alkunsa v. 1973. Laji on kehitetty krav magan pohjalta. Moni Aizik vei krav magan kehitystä eteenpäin, lisäten elementtejä esimerkiksi ju jutsusta sekä Israelin armeijan taistelutaidoista. Vuonna 2004 CKM esiteltiin virallisesti siviileille. Nykyään Commando Krav Magaa käytetään esimerkiksi Israelin armeijan erikoisjoukkojen, Ranskan muukalaislegioonan, USA:n laivaston erikoisjoukkojen sekä monien maiden turvallisuuspalveluiden pääasiallisena lähitaistelulajina. Moni Aizik kouluttajineen kehittää ja modernisoi lajia eteenpäin jatkuvasti. Maailma muuttuu ja samalla tehokkaan itsepuolustusjärjestelmän vaatimukset. CKM pysyy koko ajan kehityksen kärjessä. Kattavampi esittely Commando Krav Magan historiasta löytyy ohjaaja Vesa Vuorisen omasta blogista


Millainen järjestelmä on Commando Krav Maga? 
Commando Krav Maga on äärimmäisen tehokas, sekä toimiva järjestelmä. Tekniikoita kehitetään koko ajan vastaamaan uusia, muuttuvia olosuhteita. Dynaamisuus onkin eräs Commando Krav Magan keskeisistä konsepteista. Rikolliset ja terroristit muuttavat koko ajan taktiikoitaan. Siksi modernin ja toimivan itsepuolustusjärjestelmänkin on koko ajan uusiuduttava. 
Commando Krav Maga on myös eettinen järjestelmä. Jokainen ihminen on arvokas. Tästä johtuen CKM harrastaja ei koskaan aloita väkivaltaa. Hyökkääjille annetaan aina mahdollisuus perääntyä kasvot säilyttäen. Pyrkimys on aina selvittää tilanteet rauhanomaisesti. Vasta viimeisenä vaihtoehtona käytetään tilanteen vaatimaa voimaa. "We don´t live to fight, we fight to live!"
Käytännöllisyys on kolmas CKM:n pääperiaatteista. Tekniikat ovat yksinkertaisia, suoraviivaisia, sekä äärimmäisen toimivia. Tämä on kuitenkin vaatinut monien vuosien jatkuvan kehitystyön. Moni Aizik totesi lajia kehittäessään, että liikkeet jotka vaativat yli kaksi hienomotorista toimintoa, eivät toimi stressaavissa tilanteissa. Tältä pohjalta lajia kehittiin eteenpäin, "simplicity is genius". Vaikka CKM:n harjoittajat ovatkin aina valmiina toimintaan, ensisijaisesti etsitään rauhanomaista ratkaisua tilanteelle. Tosipaikan tullen tekniikoita ja taktiikoita käytetään adaptiivisesti tilanteen mukaan. 


Realistinen harjoittelu
Commando Krav Maga oli ensimmäinen "Reality Based System" laji, jossa otettiin käyttöön todellinen stressiä ja paineensietoa mittaava harjoittelu. Tällä simuloidaan kadulla tapahtuvia tilanteita, joissa joudutaan toimimaan äärimmäisen paineen alaisina. Jokainen tekniikka ja taktiikka testataan realistisesti. Tämä onkin tärkeä osa nykyajan Commando Krav Magaa. Näin saavutetaan maksimaalinen hyöty oikeita tilanteita ajatellen.  
CKM:n "5 Seconds Rule"  tarkoittaa sitä, että maasta on päästävä ylös tilanteessa kuin tilanteessa viidessä sekunnissa. Tilanteen joutuminen maahan on aina vaarallista. Kaatumisen aikana voi satuttaa itsensä. Vaikka olisi taitava painija, vastustaja voi maassa ollessaan ottaa esimerkiksi aseen taskustaan. Tilanteeseen voi tulla myös muita mukaan. Kaikesta tästä johtuen maasta pitää päästä aina ylös mahdollisimman nopeasti.  


Kuka voi harrastaa Commando Krav Magaa?
Periaatteessa kuka vain. Joitain edellytyksiä harjoittelun aloittamiselle kuitenkin on. CKM on äärimmäisen tehokas järjestelmä. Se ei luonteensa vuoksi sovi kaikille. Tästä syystä väkivaltaista taustaa, rikosrekisteriä tai näyttämisen halua ei hyväksytä. CKM Finland tarkistaa osallistjien rikosrekisterit. Samoin kurssille tulijat haastatellaan lyhyesti. Tällä pyritään välttämään aggressiivisten ja väkivaltaisten ihmisten osallistuminen koulutukseen.  Alaikäraja kurssille on 14 vuotta. CKM Finland kuitenkin suosittelee Commando Krav Magaa ainoastaan täysi-ikäisille. Alaikäiset tarvitsevat huoltajien kirjallisen suostumuksen. Muutenkin heidän kohdallaan tilanne katsotaan tapauskohtaisesti.
Harjoittelu on vaativaa henkisesti sekä varsinkin fyysisesti.  Harjoitusten vaativuus ja raskaus kasvavat progressiivisesti loppua kohden. Realismia ja väkivaltatilanteiden simulointia lisätään koko ajan. Kurssin lopussa on suhteellisen vaativat lopputestit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että osallistujan pitää olla huippukuntoinen. Sopiva pohjakunto, sekä oikea asenne riittävät. Aikaisempaa itspeuolustustaustaa ei vaadita. Kaikki kurssin vaatimukset ja lisätiedot löytyvät CKM Finlandin sivuilta.
Kurssi alkaa Kuntokeskus Kanavalla syyskuun 27. päivä. Harjoitukset ovat aina lauantaisin kello 12.00. Ilmoittautumisia ja lisätietoa saa osoitteesta info@commandokravmagafinland.fi. Kannattaa olla nopea, sillä kurssille otetaan 10-15 osallistujaa. Ei enempää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!