maanantai 4. elokuuta 2014

Kipu kuriin ja mieli virkeäksi!


Selkäkipu, murtunut nilkka, kipeä polvi tai olkapää - Syitä siihen, miksi moni irtisanoo kuntosalijäsenyytensä tai ainakin pitää pitkiä taukoja liikkumisestaan. Eikä mikään ihme, kipu voi olla todella lamauttavaa. Totaalinen liikkumattomuus voi kuitenkin vain masentaa entisestään.

Liiallinen istuminen, sohvalla löhöäminen ja liikkumattomuus ovat osasyitä selkäkipujen yleisyyteen, kipeän polven taustalla voi olla ylipainoa tai heikkoutta reisilihaksissa ja olkapääkipu on saattanut saada alkunsa huonosta ryhdistä.


Liikunnasta on moneksi, se esimerkiksi auttaa painonhallinnassa, vahvistaa niveliä tukevia lihaksia, parantaa ryhtiä ja lihasten elastisuutta sekä pitää mielen virkeänä!

Kaikkeen ei liikuntakaan yksin pysty ja moneen vaivaan tarvitaan tietysti lääkehoitoa tai jopa leikkausta, mutta tällöinkin liikunta on aina tärkeänä osana hoitoa ja kuntoutusta. Useimmiten lääkärinkin määräyksestä.Monipuolinen kuntosali luo mahdollisuuksia

On selvää, että juokseminen jää jalkapöydän murtuessa tai reipastahtiselle ryhmäliikuntatunnille ei uskalla lähteä kipeän selän kanssa. Pallopeleistä tai kamppailulajeista puhumattakaan. Hyvän kuntoutuksen avulla näidenkin harrastusten pariin palaaminen voi kuitenkin onnistua ripeämmällä aikataululla.

Kuntosalilla voit harjoitella omaan tahtiisi, keskittyä rauhassa hyvään asentoon, treenata juuri niitä lihaksia, joita haluat ja ääritapauksessa vaikka varaamatta painoa kertaakaan jalkojen päälle. Kuntosaliohjelman soveltaminen jonkin vaivan tai kivun vaatiessa ei ole välttämättä helppoa kokeneellekaan treenaajalle, vaan silloin kannattaa viimeistään kääntyä ammattilaisen puoleen. Ammattilainen on apunasi myös juuri sinulle hyödyllisiä liikkeitä valittaessa ja on paikalla varmistamassa, että teet kaiken oikein ja turvallisesti.


Meillä Kuntokeskus Kanavassa laitteita ja välineitä on todella monipuolisesti ja kevyitäkin vaihtoehtoja paljon.
Esimerkiksi alla olevissa kuvissa esiintyvällä INSIDE-laitteella voidaan toteuttaa hyvin monenlaisia liikkeitä, moniin eri liikesuuntiin ja laitteen pienimmät vastukset ovat kevyitä.

INSIDE Kanavassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!