tiistai 3. huhtikuuta 2018

Esittelyssä Laura N.


Moikka,

Mä olen yksi monista Lauroista, Nurminen nykyään. Oon aloittanut Kanavassa ensin asiakkaana muistaakseni vuosina 2009-2010. Laji, jonka perässä tulin "taloon" kilpailevalta kuntosalilta oli Bodycombat. Pitkään punnitsin siirrynkö vuosijäseneksi vai en, mutta tuo laji vaan vei mennessään. Silloin opiskelin terveydenhoitajaksi enkä voinut kuvitellakaan, että ohjaisin ryhmiä. Liikunnasta olin kiinnostunut jo muutamaa vuotta aiemmin, jolloin laihdutin reilusti. 

Valmistuttuani vuoden  2011 keväällä päätin heti, että haluan opiskella jotain liikuntaan liittyvää ja aloitin personal trainerin opinnot Trainer4You:lla Helsingissä syksyllä 2011. Harriin olin tutustunut jo asiakkaana, kun hän oli tehnyt minulle saliohjelmia. Kerran treenatessa mainitsin ohimennen, että "opiskelen muuten pt:ksi" ja keväällä 2012 sain ensin Harrin kautta harjoitusasiakkaan opintoihini ja myöhemmin hän pyysi minua apuohjaajaksi Kevyt Sankari -valmennukseen. Vielä tuolloinkin olin sitä mieltä, että ryhmäliikuntaa en ohjaa. Kevyt Sankarin varsinaisen ohjaajan sairastuttua "jouduin" nopealla varoitusajalla tuuraamaan ryhmän treeniä yksin ja siitä se alkoi. Totesin, että ehkä ryhmäliikunnan ohjaaminen sittenkin on mun juttu. Heti tuolloin harkitsin myös Bodycombatin ohjaamista, mutta se jäi vielä toistaiseksi. 

Keväästä 2012 syksyyn 2013 ohjasin Kanavalla tunteja päivätyöni lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin. Ensimmäinen ohjaamani tunti oli Bootcamp, jonka jälkeen mukaan tuli Pump it up!, Powerstep ja keväällä 2013 Bodycombat. 

Kesällä 2013 Harri kysyi minulta haluaisinko siirtyä Kanavalle kokonaan tekemään toisen Lauran (Hotarin) äitiyslomaa, eli siis vastaamaan ryhmäliikunnasta ja ohjaamaan Fustraa. En kovin pitkään asiaa harkinnut ja niin kävin Fustra-koulutuksen syksyllä 2013 ja siirryin syyskuun alussa täyspäiväisesti töihin Kanavalle.Ohjaajana koen olevani tiukka, mutta lempeä. Tärkeintä mulle on se, että asiakkaat tekevät liikkeet oikein ja saavat hyvän mielen. Kesäkunto porukka on toisinaan sanonut, että olen hyvällä tavalla "natsi" ja joku on kutsunut myös Margaret Thatcheriksi. Koen olevani ja toivon olevani helposti lähestyttävä, vaikkakin viime aikoina olen ollut todella stressaantunut koulusta ja se saattaa välillä väkisin paistaa läpi. Onneksi kaikki stressi kuitenkin häviää ohjatessa viimeistään ensimmäisen kappaleen aikana. Juuri siksi rakastan liikuntaa ja varsinkin sen ohjaamista. Se on parasta irtiottoa stressaavasta arjesta!

Tällä hetkellä olen opintovapaalla, koska aloitin Fysioterapeutin opinnot Jyväskylässä syksyllä 2016. Olen haaveillut kyseisestä ammatista vuosia ja hakenutkin kouluun useampaan otteseen. Vihdoin sinne pääsin ja tunnen olevani oikealla polulla. Kyseinen ammatti vahvistaa jo olemassa olevia ammattejani ja antaa lisää varmuutta ohjaamiseen sekä kuntosalilla että jumppasalissa. Tällä hetkellä ohjailen siis vain ryhmäliikuntaa huhtikuun loppuun asti. Varsinaisia omia tunteja mulla ei ole, hieman vaihdellen lauantaisin ja arkisin. Tällä hetkellä mieluisimpia lajeja ryhmäliikunnasta ovat Speco-tunnit, koska opiskelun myötä olen oppinut miten tärkeää on hallittu liike ja kuinka paljon haittaa voi saada aikaan riuhtomalla hallitsemattomasti. 

Töihin palailen siis toukokuun alussa ja silloin minua näkee taas enemmän pyörimässä kuntosalinkin puolelle. Toivottelen kaikille mukavaa kevättä, nähdään! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!