perjantai 12. lokakuuta 2018

Miksi valita ryhmäliikunta?Yksin treenatessa helposti jämähtää samoihin vanhoihin kaavoihin ja tulee ehkä tehtyä treenit puolitehoilla. Porukassa treenatessa saa energiaa muista treenaajista ja myös ohjaajasta. Tulee helpommin ylitettyä itsenä, kun on se pieni ryhmän paine. Tunnilla ohjaajan tsemppi ja ympäröivät ihmiset auttavat jaksamaan. Lisäksi ryhmäliikunnassa tapaa erilaisia ihmisiä ja parhaimmillaan saa kavereita. Ryhmässä on siis voimaa! :) Yksikseen liikkuessa tulee helposti haahuiltua tai välteltyä inhokkiliikkeitä varsinkin, jos ei ole kokenut treenaaja.

Ryhmäliikuntatunnit ovat helposti lähestyttäviä. Ne on suunniteltu aina alusta loppuun saakka, joten asiakkaan ei tarvitse miettiä mitään liikkeitä tai toistomääriä itse. Saavut vain paikalle ja teet mitä käsketään. Mikäs sen parempaa! :) Pystyt itse säätelemään myös tehoja tunneilla eli aina ei tarvitse tehdä täysiä tai sitten voi tehdä täysiä, kun/jos siltä tuntuu. Sinä päätät itse! Ryhmäliikuntatunnilla saatat päästä myös tekemään uusia liikkeitä, joita et aiemmin ole tehnyt yksin treenatessasi. Pystyt myös hyödyntämään ohjaajan ammattitaitoa ja voit kysyä onko tekniikkasi kunnossa tai jos jokin liike ei sovikaan juuri sinulle, niin ohjaaja pystyy neuvomaan korvaavan liikkeen. 
Ryhmäliikuntatunneilla saat kehitettyä esimerkiksi koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta, peruskestävyyttä ja maksimikestävyyttä. Muista vaan käydä erilaisilla tunneilla. Vaihtele lihaskuntoa, aerobista kuntoa ja liikkuvuutta kehittäviä tunteja. Aina ei tarvitse eikä saa treenata täysillä. Joka päivä ei kannata vetää sitä kaikkein rankinta jumppaa ja kannattaa myös muistaa lepopäivät. Lepopäivät ovat tärkeitä kunnon kehittymisen kannalta. Et kehity, jos et joskus lepää tai tee kevyemmin. Moni ajattelee, että esimerkiksi meidän TerveSelkä -jumppa on ns. mummoille, mutta näin ei todellakaan ole. Selkävaivat ovat sen verran yleisiä, että tämä tunti sopii oikeasti ihan kaikille. Kehonhuollosta on aina hyötyä! Ihan jokaiselle meistä!

Ryhmäliikuntatunneilla treenaaminen kehittää mielen lisäksi päätä, esimerkiksi keskittymiskyky kehittyy. Koreografinen tai muuten haastava tunti tyhjentää pään arkisista murheista, kun on pakko keskittyä siihen, mitä on tekemässä.

Yksi asiakas rakastaa tanssillisia tunteja, toinen kammoaa askelsarjoja. Molemmille tyypeille löytyy varmasti ryhmäliikuntatunteja. Jos esimerkiksi Kuntotanssi, Bodyjam tai Bodycombat ei ole juttusi, niin ehkä Pilates, Lämpö Yin Jooga tai Speco Hot Healing on. Kannattaa aina kysyä jumpista lisää esimerkiksi vastaanotostamme. Nettilukkaristamme löytyy myös tuntikuvaukset kaikkiin tunteihin, joten niistäkin saa vähän tietoa, että millainen tunti on kyseessä.

Liikuntaa voi ajatella pyramidina, jonka pohjalla leveänä perustana on arjen aktiivisuus. Seuraavaksi tulee peruskestävyys, jota kehittää esimerkiksi kevyesti ajettu spinning (löytyy meiltä virtuaalituntina) tai muut jumppalukkarin kevyemmät tunnit. Toisiksi ylimpänä on vauhtikestävyys, jota suurin osa jumppatunneista kehittää. Ylimpänä, pienenä kärkikolmiona, on maksimikestävyys, jota voi harjoittaa esimerkiksi intervalliharjoittelussa, kuten HIIT-treenissä.
Jos jumppa tuntuu kivalta, se on täydellinen liikuntamuoto juuri sinulle. Tärkeintä on, että nauttii liikunnasta. Kaiken harjoittelun ei aina tarvitse tuntua koko ajan kivalta, mutta pitää löytää syy, jonka vuoksi menee kerta toisensa jälkeen jumpalle tai salille.

Tavalliselle ihmiselle riittää vallan mainiosti, jos on aktiivinen arjessa ja käy ryhmäliikuntatunneilla. Varsinkin jos valitsee erilaisia tunteja, jotka harjoittavat sekä kestävyyttä että lihaskuntoa. Uskalla myös lisätä joskus painoja ja/tai kokeilla liikkeistä vaikeampia versioita. On tärkeää tietenkin tehdä liikkeet oikein, mutta moni (varsinkin naiset) arkailee turhaan isompien painojen kanssa, vaikka sitä voimaa ja tekniikkaa riittäisi.


Kahdesta neljään vaihtelevaa jumppatuntia on hyvä määrä viikossa, mutta vielä tärkeämpää on olla aktiivinen arjessa eli muistaa hyötyliikunta. Kävele/pyöräile jumpalle, jätä auto kauemmaksi kun menet kauppaan tai mene kauppaan välillä pyörällä tai kävellen, käytä portaita hissin sijaan jne. Kaikki hyötyliikunta on hyväksi! :)Käy katsomassa ryhmäliikuntalukkarimme ja lähde jumppailemaan hyvään porukkaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!