perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kesäkunnossa koko kesä

Liikkumattomuutta selitetään usein ajanpuutteella. Mitäpä jos kokeilisitkin kesälomallasi liikkua enemmän, kun aikaa on? Sanotaan, että yksi tunti liikuntaa päivässä tuo kaksi tuntia lisää energiaa päivään. Ehkä voisit nauttia lomastasikin eri tavalla, jos olisit energisempi? 


Tuo kesä myös liikkumiseesi
Moni pitää kesällä lomaa töiden ja opiskeluiden lisäksi myös liikkumisestaan. Kuntosali ei välttämättä ole kauniilla ilmalla se houkuttelevin vaihtoehto, mutta vaihtoehtoja on onneksi monia. Mitä jos lähtisitkin lasten mukaan pelaamaan jalkapalloa, tekisit mökillä reipastahtisen soutulenkin, kaivaisit komerossa pölyttyneen kahvakuulan tai jumppapallon ja veisit sen pihalle? Lähtisit puolison tai ystävän kanssa terassin sijaan pyörälenkille tai kävelylle nauttimaan luonnosta ja valoisista illoista?
Kevyt olo läpi kesän
Kesällä tulee herkuteltua kaikenlaista ja toisaalta kunnon ruoka ei kuumalla ilmalla maistu. Syötyäsi vähän miten sattuu, vatsaa turvottaa ja kesävaatteissa on epämukava olla, uimapuvusta puhumattakaan. Pienillä valinnoilla voit kuitenkin vaikuttaa kevyempään oloon. Herkuttele kesäjuhlissa, syö makkaraa ja jäätelöä, mutta vain kohtuudella. Lisäksi muista joka päivä syödä jotain terveellistäkin. Pakkaa kylmälaukkuun eväät rannalle tai reissuun, ettei paikanpäällä tule syötyä pelkkää roskaruokaa tai illalla koko jääkaappia tyhjäksi nälän iskiessä.
Älä aloita enää alusta
Kesätauon jälkeen, niin kuin minkä tahansa pidemmän tauon jälkeen, treenaamisen aloittaminen voi tuntua siltä kuin taas kerran aloittaisit alusta. Mitä jos et luovuttaisikaan kesäksi kokonaan, vaan kävisit kuntosalillakin kerran viikossa tai edes kerran kahdessa viikossa? 

Hauskaa ja rentouttavaa juhannusta kaikille!

Liikutaan taas viimeistään ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!