keskiviikko 8. elokuuta 2018

Jumppatapahtuma lauantaina 25.8.Seuraava juttu löytyy Virtaa ajassa lehdestä: 


Jos tanssiminen ja liikunta kiinnostavat, niin elokuussa Apian Paviljongissa Valkeakoskella on sen harjoittamiseen mahtava tilaisuus, vinkkaa Kuntokeskus Kanavan ryhmävastaava Sari Helenius

Kanava on liikuttanut sekä koskilaisia että lähikunnissa asuvia jo kymmenen vuoden ajan. Pyöreiden vuosien kunniaksi Kuntokeskus Kanava järjestää lauantaina 25. elokuuta tanssillisen aamupäivän kaikille halukkaille.

Tilaisuus on maksuton ja mukaan voi tulla ilman ajanvarausta. Kannattanee olla ajoissa, jotta saa mieleisensä paikan, Helenius miettii.

Tanssillinen iltapäivä alkaa kello 10.30. Silloin korokkeelta kajahtaa Laviksen ensisoitot. 45 minuutin rupeaman jälkeen on vuorossa BodyJam (klo 11.30) ja loppuhiki otetaan Kuntotanssilla (klo 12.30).

Varusteeksi tulijoille Helenius neuvoo asusteita, joissa on hyvä liikkua. Myös pieni hikipyyhe ja juotavaa kannattaa ottaa mukaan. Toki voi pukeutua vaikka tanssivaatteisiin, jos siltä tuntuu, mutta jumppatrikoot käyvät yhtä hyvin.

Laviksen musiikki ja sen myötä askeleet noudattavat lavatanssin kuvioita. Musiikkina mukaan mahtuu niin tangoa, foxia, salsaa kuin humppaa ja jenkkaakin. Tosin se riippuu ohjaajasta, että millaisen setin hän ottaa mukaan. Mutta hiki tulee ja kaikilla on varmasti vauhti päällä, Helenius lupaa nauraen.

Puoli kahdeltatoista astuu estradille BodyJamin vetäjä. Sari Heleniuksen mukaan BodyJam on tanssimuotona sellainen, että siinä pääsee toden teolla haastamaan itseään ja vaivaamaan aivonystyröitään.

Nystyröiden vaivaamisenhan on todettu tekevän ihmiselle pelkkää hyvää. Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen tutkimusten mukaan monipuolinen aivojen käyttäminen kaikissa ikävaiheissa sekä monipuolinen liikunta tekevät hyvää aivoterveydelle. Se taas on yhteydessä muun muassa muistisairauksien ennaltaehkäisyyn.

Jos Lavistunnilla lähdetään lavatanssitunnelmaan, edustaa BodyJam sekä tanssityyliltään että musiikiltaan uusimpia tuulia.  Koordinaatiokyky ja kehon ilmaisukyky paranevat kuin itsestään BodyJamin pyörteissä.

Aamupäivän tanssipyörteisen viimeisenä osiona on Kuntotanssi. Siinä musiikkityyli vaihtuu jälleen täysin. Kuntotanssin pyörteissä saattaa huomata yllättäen ottavansa esimerkiksi baletin askeleita! Musiikkina voi olla myös latinoa, itämaista musiikkia tai vaikka afroa. Tämä on meidän oman ohjaajan kehittämä, kertoo Sari Helenius Kuntokeskus Kanavasta. Se on siis suoraa täsmähoitoa pirkanmaalaisille jumppatanssijoille!

Lavikseen, BodyJamiin tai Kuntotanssiin ei tarvitse partneria, joten varpaille astumiset on sen osalta minimoitu. Muuten kaverin kanssa kannattaa lähteä yhdessä tanssilliseen jumppa-aamupäivään. Voi sitten yhdessä miettiä, mikä lajeista viehätti eniten.

Lavis ja Kuntotanssi jatkuvat Kuntokeskus Kanavassa syksyllä. Ja jos osallistujia tulee tarpeeksi, myös BodyJamista saadaan kurssi aikaiseksi.


Teksti: Hannele Repo-Laine
PS. Jäsenille muistutukseksi, että Apian Paviljongissa juhlitaan myös samana päivänä Kuntokeskus Kanavan 10-vuotisjuhlia erikseen. Jäsenille tämä iltajuhla on siis ilmainen tapahtuma ja saa tuoda avecinkin mukanaan! Ilmoittautuminen vastaanottoon sähköpostilla (vastaanotto@kuntokeskuskanava.fi), soittamalla tai tekstarilla (numeroon 044 0323457) maanantaihin 13.8. mennessä. :)

 Tapahtuma alkaa klo 18:00 ja ruokailu on heti klo 18:30. Lisäksi illan aikana esiintyy pari Stand Up -koomikkoa, joten naurua varmasti riittää! :) Tule mukaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!