maanantai 9. toukokuuta 2016

Tuulan kisamatkaMoikka !

Olen Tuula Seilonen, IFBB:n Bikini Fitness urheilija Valkeakoskelta ja valmistaudun parasta aikaa  Sportyfeel Fitness Classiciin  jossa kisaan bikinifitnessin yleisessä sarjassa – 168 pituusluokassa. 

Debyyttikisani oli syksyllä 2015 jolloin sijoitukseni oli Lahden Fitness Expossa samaisessa pituusluokassa SM 12. Oman pituusluokkani taso oli jäätävän kova joten olin todella tyytyväinen ensimmäisten kisojeni sijoitukseen. Tuo ensimmäinen kisataipaleeni oli aivan uskomattoman upea kokemus ja oppimismatka minusta itsestäni jonka kruunasi ehdottomasti tuo kisapäivänä lavalle nousu.

Olen spontaani, päämäärätietoinen ja äärettömän kilpailuhenkinen naisolento. Ensimmäisen kisakosketuksen jälkeen minulle oli päivänselvää, että lähden kehittämään itseäni yksilönä ja rakentamaan parasta versiota minusta itsestäni tuleviin kisoihin. Valmentajani Harri Forsbergin kanssa lyötiin lukkoon seuraava kisatavoite heti syksyn kisojen jälkeen ja tällä tiellä ollaan nyt.

Matkalla kohti unelmaa. (kuva: Tuomo Salonen)
Urheilu on ollut minulle elämäntapa lapsesta saakka ja entisenä joukkueurheilijana olen tottunut treenaaman paljon ja kovaa. Salibandya on tullut pelattua noin 15 vuotta ja jääkiekkoa sekä juoniori- että aikuisiällä noin 5 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu myös kuntonyrkkeilyt sekä show-tanssi kokemus unohtamatta Agilityä jota harrastan edelleen rakkaan koirani kanssa. Muutama vuosi takaperin aloin kaipaamaan urheilun saralla kuitenkin uusia haasteita ja syksyllä 2014 aloitin tavoitteellisen treenaamisen kohti bikinifitness lavoja. Kaipasin lajia jossa voisin kilpailla yksilönä ja jossa voisin haastaa puhtaasti oman itseni. Tavoitteellinen ja määrätietoinen treenaaminen on minun juttuni ja siksi bikinifitness olikin täysin oikea valinta kisalajikseni.

Kisakaudella salitreenejä on viikossa 4 – 5  joihin yhdistän  4 x intervalli-  taikka HIIT treenin sekä matalasykkeisen lyhkäsen aerobisen treenin. Vauhdikkaita aamuaerobisia teen 5 x 60 min viikossa jotka pitävät sisällään askelkyykkykävely ja jännehyppyjä. Minut saattaakin bongata usein tuolta riippusilloilta loikkimasta :)
Kisakauden ulkopuolella salitreenejä on 4, mutta kovia rasvanpolttotreenejä ei tuolloin juuri tehdä ja aerobiset rajautuu itselläni ainoastaan koiralenkkeihin. Kisakauden ulkopuolella yritetään saada lihaksiin vähän lisää muotoa. Ja koska bikinifitness on myös esiintymislaji niin kaiken tuon päälle tulee tottakai poseerausharjoitukset joten korkkareilla tulee heiluttua ajoittain siellä Kanavan peilisalissa. 


Ruokailut hoidan kisakaudella piirun tarkasti annettujen ohjeitten mukaan, mutta kisakauden ulkopuolella syön sitten vähän vapaammin ja fiiliksen mukaan. Ruokani koostuvat pääsääntöisesti käsittelemättömästä puhtaasta ruuasta ja viikkoruokiini kuuluvat liha, kala, kana, kananmunat, kaurahiutaleet, marjat, hedelmät, paljon kasviksia sekä hyvät pehmoiset rasvat. Eli en elä pelkällä rahkalla ja raejuustolla.

Päätyöni on prosessiteollisuudessa, mutta sivutoimena teen Personal Trainerin sekä ravintovalmentajan hommia mikä on  todella palkitsevaa ja antoisaa puuhaa. Minut saatatte siis nähdä myös joskus tuolla saleilla ohjauspuuhissa joten aina saa tulla nappaamaan hihasta jos tulee mieleen jotain kysyttävää. Autan mielelläni :)

Lopuksi haluan kiittää Harri Ojalaa ja Kuntokeskuskanavaa mielettömän upeista treenipuitteista mikä mahdollistaa helpolla ja hyvällä tavalla tämän kisoihini valmistautumisen. Lämmin kiitos myös Kanavan ammattitaitoiselle ja energiselle henkilökunnalle ! On ilo tupsahtaa joka kerta salin ovesta sisään kun tiskin takana odottaa aurinkoinen hymynaama !

Kuva: body.pictures
Kuva: pakkotoisto
Ja kaikille Kuntokeskuskanavan treenareille mielettömästi tsemppistä treeneihin ja energistä kevättä ! Moikataan kun nähdään ja nypätkää hihasta tai hauiksesta  jos mulla on musiikit korvilla, koska silloin en kuule mitään :)

 
Kisataivalta ja urheilijan arkeani pääsee seuraamaan somekanavissa -> Instagram : @tuulajohannafit, Facebook: Tuula Seilonen IFBB Bikini Athlete Blogi: www.blogbook.fi/tuulajohanna/

Kuva: body.pictures


<3 Tuula

Kisat käytiin 17.4. Helsingin kulttuuritalolla ja Tuula sijoittui upeasti voittajan kanssa tasapistein toiseksi. Tällä upealla suorituksella Tuula lunasti paikan lokakuussa käytäviin SM kisoisihin Lahdessa. Näihin kisoihin valmistautumista Tuula jatkaa meillä Kuntokeskus Kanavassa. Pidetäänhän kaikki peukut pystyssä tälle upealle naiselle. 

-Laura

Teksti: Tuula Seilonen ( Lopun lisäys Lauralta :) )
Kuvat: Tuomo Salonen, pakkotoisto.com ja body.pictures.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!