maanantai 17. elokuuta 2015

Toiminnallinen harjoitteluToiminnallinen harjoittelu, eli functional training nousi kuntoilutrendiksi 2000-luvulla. Toiminnallisen harjoittelun tavoitteena on saada keho toimimaan tasapainoisesti halutulla tavalla. 

Toiminnallinen harjoittelu sopii monipuolisuutensa ansiosta kaikille. Kunhan valituissa liikkeissä otetaan huomioon kunkin yksilölliset tarpeet ja rajoitukset. Kiireinen kuntoilija onnistuu jo puolessa tunnissa tekemään tehokkaan, koko vartaloa kuormittavan harjoituksen. Toiminnallinen harjoittelu myös kuluttaa tehokkaasti energiaa ja auttaa näin sekä painonpudotuksessa, että painonhallinnassa. 

Yhdistelmäliikkeet kehittävät lähes huomaamatta vähän liikkuvan henkilön tasapainoa ja kehonhallintaa sekä vanhemmilla ihmisillä ehkäisevät kaatumisia. Toiminnallinen harjoittelu siis parantaa kaikkia fyysisen kunnon alueita samanaikaisesti. Paremman keskivartalon hallin myötä ryhti paranee ja kehon asento muuttuu ergonomisemmaksi. 

Toiminnallisen harjoittelun tavoitteena on hyödyntää kehon arkipäiväisiä liikkeitä, kuten kävelyä, juoksemista, hyppimistä ja nostamista. Ihmiskeho on suunniteltu kyykistymään, kumartumaan, työntämään, vetämään ja kiertymään yhden tai kahden jalan varassa. Kuntokeskus Kanavassa voit harrastaa toiminnallista harjoittelua joko yksin, personal trainerin kanssa tai ryhmässä. Keväällä lanseerasimme tunnin nimeltä CrossTraining. CrossTraining- tunti pidetään alakerran pienryhmätilassa ja sinne mahtuu maksimissaan yhdeksän kuntoilijaa. Paikkasi voit varata esimerkiksi soittamalla vastaanottoon. (Tunti on maanantaisin klo 17:15.)

Vanha tuttu BootCamp-tunti tekee paluun syksyn ryhmäliikuntalukkariin. Tunnilla käytetään lisäpainoja, mutta tehdään myös paljon pelkästään omallakin keholla. Tunti tarjoaa haastetta sekä lihas- että kestävyyskunnolle.Uutuutena lukkariin tulee CMSBodyWeight- tunti. Tunnilla kuntoiluvälineenä toimii ainoastaan oma keho. Tunti vahvistaa keskivartaloa, sekä erityisesti kehonhallintaa. Tämä tunti sopii myös kaiken ikäisille, erityisesti nuorille kuntoilua aloitteleville tämä tunti tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää kehonhallintaa ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista. (Syyslukkari alkaa 31.8.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!