tiistai 24. maaliskuuta 2015

Fustra tekee pienestä suurta


Haastateltavan Fustraa syksystä 2014 asti harrastanut naishenkilö. Taustalla paljon kaikenlaista liikuntaa juoksusta jumppiin ja pilatekseen.


Kuinka päädyit Fustran pariin?

Arpaonni suosi minua ja pääsin mukaan UKK-instituutin Fustra-tutkimukseen syksyllä 2014. Tutkimuksessa osallistuin Kuntokeskus Kanavassa 20:n kerran Fustra-ohjaukseen. Tämä avarsi hyvin menetelmää käytännössä.

Minkälaisiin vaivoihin hait apua harjoitusmetodista?

Niska-hartiaseudun pitkäaikaiset vaivat, ajoittaiset kiputilat ja voimattomuus sekä pään asentovirheet.

Kuinka kuvailisit omin sanoin Fustraa ja Fustra-tunnin rakennetta/liikkeitä?

Fustra-tunti on yhtä aikaa venyttävä, voimaa kehittävä sekä koko kehon hallintaan keskittyvää. Likkeet ovat periaatteessa yksinkertaisia ja uskon, että kaikki pääsevät helposti alkuun tässä lajissa. Haastavuus syntyy tarkkuudesta. Oikea ja asento ja kehon hallinta tekevät helpon tuntuisesta ja näköisestä liikkeestä todella tehokkaan.

Mikä Fustrassa on ollut parasta? Missä olet kehittynyt eniten?

On huippua saada kaikenlaisten lajien ja hoitomuotojen jälkeen konkreettista apua viheliäisiin vaivoihin. Ohjaajan avulla olen tullut tietoiseksi liikuessani tapahtuvista asentovirheistä ja osaan korjata niitä. Tykkään lajin tarjoamasta haasteesta. Kehittyminen liittyy eniten siihen, että osasta liikkeistä on tullut osa arkea. Keppi heiluu olohuoneessa päivittäin.

Kenelle suosittelisit?

Tottakai kaikille selkävaivaisille ja istumatyöläisille. Aktiiviliikkujat saattaisivat saada tästä lajista ahaa-elämyksiä siitä, miten riehumalla kyllä tulee nopeasti hiki, mutta tekemällä voimaliikkeet tarkasti, tulee pienestä suurta ja näennäisen kevyestä raskasta.


Kysy lisää Fustra-ohjaajiltamme (Santeri ja Laura) tai jätä yhteystietosi vastaanottoon ja he ovat sinuun yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!